WPADNIJ DO MUZEUM KART W MAJU

Maj to przedsmak lata i wakacji. Czas, w którym każdy znajdzie kilka wolnych chwil, które można przeznaczyć na wycieczki i ciekawe wyjścia. Jeśli szukacie nietypowego miejsca w Gdyni, zapraszamy do Muzeum Kart do Gry „Ulica Brydżowa”, które mieści się w pobliżu gdyńskiego portu, w industrialnej części miasta.

Muzeum czynne jest od poniedziałku do piątku, w godzinach 9.00-14.00. Wybierając się z większą grupą, warto umówić się na konkretny termin. Istnieje też możliwość organizacji zwiedzania z oprowadzaniem przewodnickim. Kontakt: tel. 505 552 356, e-mail fundacja@fundacja.trefl.com.

MAJÓWKA

W maju „Ulica Brydżowa” zaprasza również w następujące dni:

środa, 1 maja – w godzinach 10.00-14.00,
czwartek, 2 maja – w godzinach 10.00-14.00,
piątek, 3 maja – w godzinach 10.00-14.00,
sobota, 4 maja – w godzinach 10.00-14.00,
niedziela, 5 maja – w godzinach 10.00-14.00.

W tych dniach Muzeum można zwiedzać indywidualnie, poznając kolekcję we własnym zakresie.
Bilety kosztują 15 i 13 złotych (normalny/ulgowy).

NOC MUZEÓW

Ponadto „Ulica Brydżowa” jest na trasie atrakcji w ramach ogólnopolskiej Nocy Muzeów – w sobotę, 18 maja, w godzinach 19.00-01.00. Tego dnia wstęp wolny! W programie wieczoru znajdą się dodatkowe atrakcje – szczegóły podamy wkrótce.

OPEN HOUSE

Również tydzień później, czyli w kolejny weekend maja, będzie można bezpłatnie odwiedzić Muzeum Kart. „Ulica Brydżowa” jest bowiem na tegorocznej mapie festiwalu Open House Gdynia. Zapraszamy w sobotę, 25 maja – w godzinach 12.00-16.00.